Ontdek King Pong

De Vlaamse Tafeltennisliga wil, met steun van Sport Vlaanderen, een laagdrempelig tafeltennis aanbod verspreiden in gans Vlaanderen. Danzij King Pong kunnen onze clubs netwerken met partners in de omgeving (scholen, dienstencentra, sportcentra, ...). De partners kunnen een aanbod voorzien dat aangepast is aan hun doelgroep(en) en de clubs bieden een opvangnet voor wie de volgende stap wilt zetten.


Prins Pong biedt een speelse voorbereiding op het tafeltennis. Enerzijds kan men een breed bewegingsprogramma aanbieden vanaf 3-jarigen, waarmee de algemene co√∂rdinatie van de deelnemers wordt ontwikkeld. Vanaf 4-jarigen kan men starten met tafeltennis gerelateerde oefeningen en deze aanbieden in een speels kader. Voor clubs bevat Prins Pong ook een testbatterij voor 6-7-8-jarige kinderen, die een voorspellende waarde geeft over motorische competenties die belangrijk zijn voor tafeltennis.


King Pong voorziet de eerste stappen in het echte tafeltennis vanaf 5-6 jarigen, maar ook oudere beginners. Hoewel sommige oefeningen of spelvormen nog zonder tafel kunnen gedaan worden, bouwt men hier op naar het reguliere spel. Balgevoel oefenen, opslag aanleren, kennismaking met voorhand en rughand, ... Men kan de verschillende vaardigheden ontwikkelen via opbouwende oefeningen (+ eventueel evalueren) en daarna toepassen in spelvorm.


Tafeltennis is zeer toegankelijk voor personen met uiteenlopende beperkingen. Twee Vlaamse gouden medailles op de Paralympische spelen van 2016 mogen daar getuige van zijn. G-Pong zet je op weg om elke beperking te overbruggen voor beginnende G-sporters. Je krijgt ook een ovezicht met beschrijving van de verschillende klassen waarin internationaal wedstrijden worden gespeeld.


Wordt verwacht in 2018 .... Senior Pong. Een aangepast programma voor oudere mensen waarin men tafeltennis meer als een oefening voor de geest zal benaderen. Studies hebben de gunstige werking van tafeltennis op de hersenen reeds aangetoond. Dat zal gecombineerd worden met een aangepast programma voor krachttraining op latere leeftijd. Kortom een aangepast programma voor een gezonde geest in een gezond lichaam op latere leeftijd.


Met het recreatieve wedstrijdsysteem kan je voor spelers van alle leeftijden een eenvoudige competitie organiseren op regelmatige basis. Men verdient punten per deelname en per gewonnen wedstrijd. De spelers krijgen een sterkte toegekend die automatisch wordt berekend op basis van hun persoonlijke prestaties. Deze onderlinge verhouding tussen twee sterktes bepaalt het aantal punten dat de ene speler aan de andere moet voorgeven bij de start van elke nieuwe set. Daardoor worden niveauverschillen geminimaliseerd. Deelnemers kunnen zelf hun resultaat ingeven en de computer berekent de nieuwe tussenstand. Om vlot te kunnen starten vind men er ook de belangrijkste spelregels van tafeltennis in een notendop.


Al onze instructies, video's en tools zijn verkrijgbaar op deze website via pc-laptop-smartphone. Een gratis registratie geeft u gedeeltelijk toegang.

De webapplicatie werd ontwikkeld in samenwerking met frenoy.net
De video's werden gerealiseerd in samenwerking met okvideogroep.be