Info Doelgroepen

Op de pagina “Vind activiteiten” kunnen alle sportactiviteiten van onze clubs worden gevonden. Ook kan er, linksboven op de map, gefilterd worden op deze activiteiten. Hieronder een verduidelijking van de verschillende activiteiten:

 • Competitief tafeltennis onder 12 jaar:
  Dit is gericht op kinderen onder de 12 jaar die competitief willen tafeltennissen in een jeugdinterclub met ploeg. 

 • Competitief tafeltennis vanaf 12 jaar:
  Dit is gericht op personen boven de 12 jaar die competitief willen tafeltennissen in een jeugdinterclub met ploeg.

 • Initiatie voor beginners onder 9 jaar:
  Dit is gericht op kinderen onder 9 jaar die georganiseerde begeleiding willen krijgen.

 • Initiatie voor beginners vanaf 9 jaar:
  Dit is gericht op beginners vanaf 9 jaar die georganiseerde begeleiding willen krijgen.

 • Initiatie voor beginners vanaf 18 jaar:
  Dit is gericht op volwassen beginners vanaf 18 jaar die georganiseerde begeleiding willen krijgen.

 • Recreatief tafeltennissen voor 16+:
  Dit is gericht op personen boven 16 jaar die recreatief willen tafeltennissen.

 • Recreatief tafeltennissen voor 55+:
  Dit is gericht op personen boven 55 jaar die recreatief willen tafeltennissen.

 • Initiatie voor personen met een beperking:
  Dit is gericht op personen met een beperking die aangepaste begeleiding willen krijgen.

 • Tafeltennis clubs:
  Dit is een overzicht van alle tafeltennisclubs aangesloten bij onze federatie. Klik op een club voor meer informatie.
   

 

Wanneer u een account maakt vindt u diverse oefenstof en andere hulpmiddelen voor het organiseren van een aanbod


Prins Pong biedt een speelse voorbereiding op het tafeltennis. Enerzijds kan men een breed bewegingsprogramma aanbieden vanaf 3-jarigen, waarmee de algemene coördinatie van de deelnemers wordt ontwikkeld. Vanaf 4-jarigen kan men starten met tafeltennis gerelateerde oefeningen en deze aanbieden in een speels kader. Voor clubs bevat Prins Pong ook een testbatterij voor 6-7-8-jarige kinderen, die een voorspellende waarde geeft over motorische competenties die belangrijk zijn voor tafeltennis.


King Pong voorziet de eerste stappen in het echte tafeltennis vanaf 5-6 jarigen, maar ook oudere beginners. Hoewel sommige oefeningen of spelvormen nog zonder tafel kunnen gedaan worden, bouwt men hier op naar het reguliere spel. Balgevoel oefenen, opslag aanleren, kennismaking met voorhand en rughand, ... Men kan de verschillende vaardigheden ontwikkelen via opbouwende oefeningen (+ eventueel evalueren) en daarna toepassen in spelvorm.


Tafeltennis is zeer toegankelijk voor personen met uiteenlopende beperkingen. Twee Vlaamse gouden medailles op de Paralympische spelen van 2016 mogen daar getuige van zijn. G-Pong zet je op weg om elke beperking te overbruggen voor beginnende G-sporters. Je krijgt ook een ovezicht met beschrijving van de verschillende klassen waarin internationaal wedstrijden worden gespeeld.


Een aangepast programma voor recreatieve 55-plussers. Fysiek begeleidingstips, een aangepaste opwarming en cooling down. Leuke tafeltennis oefeningen maar ook variatie in werkvormen met manyball of een tafeltennisrobot. Studies hebben de gunstige werking van tafeltennis op de hersenen reeds aangetoond. Wanneer je dit combineert met een correct fysieke begeleiding, creëer je sessies voor een gezonde geest in een gezond lichaam op latere leeftijd.


Met het recreatieve wedstrijdsysteem kan je voor spelers van alle leeftijden een eenvoudige competitie organiseren op regelmatige basis. Men verdient punten per deelname en per gewonnen wedstrijd. De spelers krijgen een sterkte toegekend die automatisch wordt berekend op basis van hun persoonlijke prestaties. Deze onderlinge verhouding tussen twee sterktes bepaalt het aantal punten dat de ene speler aan de andere moet voorgeven bij de start van elke nieuwe set. Daardoor worden niveauverschillen geminimaliseerd. Deelnemers kunnen zelf hun resultaat ingeven en de computer berekent de nieuwe tussenstand. Om vlot te kunnen starten vind men er ook de belangrijkste spelregels van tafeltennis in een notendop.


Al onze instructies, video's en tools zijn verkrijgbaar op deze website via pc-laptop-smartphone. Een gratis registratie geeft u gedeeltelijk toegang.

De webapplicatie werd ontwikkeld in samenwerking met frenoy.net
De video's werden gerealiseerd in samenwerking met okvideogroep.be